İçeriğe geç

Afili Kelimesi Nasıl Yazılır

Afili nasıl yazılır TDK?

AFİFİ NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu’na göre “afili” olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içindeki doğru ve yanlış örneklerini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Afili nasıl?

Türkçede kullanılan birçok kelime farklı telaffuz ve yazım nedeniyle yanlış yazılmıştır. Bu kelimelerden biri de “afili”dir.

Afili soz ne demek?

TDK sözlüğüne göre kelime Afili’dir; gösterişli ve iddialı anlamına gelir. Günümüzde bu kelime daha yaygındır; beğendiğimiz, bize gösterişli veya şatafatlı görünen veya hoşumuza giden şeyleri ve kişileri tanımlamak için kullanılır.

Orijinal nasıl yazılır Türkçe?

“Original” kelimesinin doğru yazımı TDK’ya göre “nobody” kelimesinin doğru yazımı “original”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Acente mı acenta mı?

TDK’ya göre ajans mı yoksa acente mi? TDK’ya göre “agency” kelimesinin doğru yazımı “Agentur”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Hafta sonu nasıl yazılır?

Türkçe Dil Kurumu’nun tanımladığı şekliyle “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “Wochenende”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Wochenende”dir. Doğru dil kullanımı için doğru yazıma dikkat etmek önemlidir.

Afili çalımları nasıl yazılır?

TDK’ya göre afili kelimesinin doğru yazımı “afili”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Afili müşteri ne demek?

Son 6 ayda bankamızda ortalama 750.000 TL ve üzeri bir servetiniz varsa veya bankamızın maaş müşterisiyseniz ve maaşınız 80.000 TL ve üzeri ise artık Affluent Bankacılığın ayrıcalıklı dünyasına aitsiniz.

Afili aşk kaç?

Dizi, 19 Mart 2020’de yayınlanan 38. bölümüyle son buldu.

Afili argo mu?

Özellikle edebi eserlerde ve şiirlerde karşımıza çıktığında, konuyu anlamından daha iyi anlamak mümkündür. Afili kelimesinin kibar bir argo kelime olduğunu söylemek gerekir. Özellikle eski zamanlarda daha yaygın olan bir kelimedir.

Afili hangi dilden?

(Kaynak: Andreas Tietze, Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lugati S.I.

Afilli konuşma ne demek?

Afazi nedir? Afazi, bir kişinin konuşma ve konuşulan dili anlama yeteneğini etkileyen bir dil bozukluğudur. Genellikle bir kişinin zekasında bir değişikliğe neden olmaz, ancak iletişim kurma yeteneğini etkiler. Afazi ayrıca bir kişinin okuma ve yazma becerilerini de etkileyebilir.

TDK’ye nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nın, vb.

Hiç bir nasıl yazılır TDK?

C. “A little”, “many”, “many”, “a few”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır. 15.

Art arda nasıl yazılır?

Ardışık kelimesinin doğru yazımı “sequential” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Filizler nasıl yazılır TDK?

SPROUT KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Yeşil pirinç filizleri bir parmak uzunluğundaydı.

Acaip mi acayip mi?

TDK’ya göre strange kelimesinin doğru yazımı “cacayip”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Ajitasyon nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre ajitasyonu kelimesinin doğru yazımı “Agitation”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

TDK kulüp nasıl yazılır?

TDK’ya göre, kulüp kelimesinin doğru yazımı “Kulüp”tür. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort