Amaç kelimesi Türkçe midir?
Bilim adamlarının görüşlerini de içinde barındıran “amaç” kelimesi sözlükte şu şekilde tanımlanıyor: amaç (Farsça āmāc) [Antik çağlardan beri kullanılan kelime, dil devrimiyle yeniden canlandı]: “amaç, hedef.” T: amaç, nişangah. // D: amaç, hedef, maksat. // TOCK 1935: hedef.
TDK amaç nedir?
Türk Dili Araştırma Derneği’nin amacı, “Türk dilinin öz güzelliğini ve zenginliğini ortaya çıkarmak ve onu dünya dilleri arasında değerine layık bir düzeye çıkarmaktır.”
Amaç eski Türkçede ne demek?
Tarihteki en eski kaynak “amaç, amaç”tır [ c (1934): Kurucuların peşinde koştuğu amaç, ülkenin ve milletin refahı ve genişliğidir. ] Önemli not: Bu kaynak kaydedilmiştir ve bu kelimenin kullanıldığı ilk yazılı kaynaktır. Kullanım günlük yaşamda sözlü veya genel olabilir.
Kelime kelimesinin kökeni nedir?
Etimoloji. Kelime kelimesi, “söylenen şey, kelime” anlamına gelen Arapça كلمة (kalima(t)) kelimesinden ödünç alınmıştır. Arapça kelime, aynı dilde faˁila(t) ölçüsünde de görülen كَلَمَ (kalama) “dedi” fiilinin bir türevidir.
Amaç kelimesi türemiş mi?
Eski Türkçede amaç “1. “Saban demiri, 2. Ok hedefi, nişangah” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Farsça āmāc kelimesiyle “aynı anlamda (her iki anlamda da)” ilişkilidir.
Örnek sözcüğü Türkçe mi?
Örnek – Nişanyan Sözlüğü. Türkiye Türkçesi gelenek veya görenek “1. “Nakış, süsleme, 2. Model, desen” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe kör- “görmek” fiilinden türemiştir.
Erotizm ne demek anlamı nedir TDK?
Erotizm kelimesi, antik Yunan mitolojisindeki aşk tanrısı Eros’tan türemiştir. Daha geniş anlamda, hem farklı cinsiyetlerden insanlar arasındaki cinsel yakınlığı hem de tüm insanlar arasındaki dostluk ve şefkat biçimindeki aşk ifadelerini içerir. Ancak, bu kelimenin anlamı zamanla daraltılmıştır.
Türkçede kaç kelime var TDK?
Dilimizde kaç kelime var hemen hemen herkesin merak ettiği bir konudur. TDK tarafından araştırıldığında güncel sözlüğün yaklaşık 616.767 kelime içerdiği söylenebilir. Özellikle Türk kültürü ve edebiyatı açısından antik çağlarda kullanılan kelimeler son derece önemli bir yer tutar.
Amaç mı hedef mi?
Hedef, istenen sonuçtur. Örneğin, “İyi bir liseye git, insanlara hizmet et.” Amaç, hedefin daha somut bir versiyonudur. Örneğin, “Liseye gitmek ve insanlara bakmak için bir huzurevinde çalışmak istiyorum.”
Amaç nedir tanim?
Niyet, amaç, tasarım, hedef, son, nesne, hedef, hedefleme birinin başarmayı veya gerçekleştirmeyi amaçladığı bir şey anlamına gelir. 7 gün önce Niyet, amaç, tasarım, hedef, son, nesne, hedef, hedefleme birinin başarmayı veya gerçekleştirmeyi amaçladığı bir şey anlamına gelir. Başarmayı amaçladığı şey anlamına gelir.
Eski Türkçe yeni ne demek?
Eski Türkçe “geri dönmek, yeni ay, yeni” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe yan – “geri dönmek” fiilinden türemiş olabilir; ancak bu kesin değildir.
Eski Türkçede sevmek ne demek?
Eski Türkçedeki seb- veya sev – “sevmek” fiilinden türemiştir.
İkI Türkçe mi?
iki – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe ek veya ekki “2” kelimesinden türemiştir.
Arapça kelm ne demek?
Kalām كلام, Arapça klm kökünden gelir “1. Kelime, 2. İslam teolojisi kelimesinden alıntıdır.
Güzel hangi dilde?
Kökeni. Osmanlı Türkçesi گوزل kelimesinden alınmıştır.
Hedef kökeni nedir?
Arapça hdf kökünden gelen ve aynı anlamı taşıyan hadaf هَدَف kelimesinden türetilmiştir.
Anlam kelimesi Türkçe mi?
Anlamı – Nisanyan Sözlüğü. Karaçay-Balkar Türkçesi aŋılam kelimesinden türetilmiş bir kelimedir, “anlama yeteneği, zihin”.
Amaç kelimesi yerine ne kullanılır?
Amaç kelimesinin birçok eş anlamlısı vardır. Bunlar aim, wish, malice, purpose, goal, desire, resenment, purpose ve motto kelimeleridir.
Maksat kelimesinin kökeni nedir?
Amaç – Nişanyan Sözlüğü. Arapça ḳṣd kökünden gelen ve “niyet, amaç, hedef” anlamına gelen maḳṣad مقصد kelimesinden bir alıntıdır.