Troll ne anlama gelir?
Trol, İskandinav folklorundan gelen efsanevi, çirkin bir mağara yaratığıdır ve genellikle dev veya cüce olarak tasvir edilir. Modern çocuk hikayelerinde, genellikle köprülerin altında bekleyen, çeşitli görevlerle yolcuları oyalayan veya şantaj yapan karakterler olarak tasvir edilirler.
Trol nedir TDK?
“Troller”, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda kullanıcıları kasıtlı olarak manipüle ederek düşmanlık, tartışma ve çatışma yaratan kişilerdir.
Troll mu trol mü?
Doğru kelime “troll”dür. Bunu troll olarak kullanan herkes yanlış kullanıyordur. Çift “l” olmalı.
Troll hangi ülkenin?
Trol, İskandinav folklorunda yer alan mistik, dev, korkutucu görünümlü, insansı bir yaratıktır.
Troll demek hakaret mi?
İnternet ortamında başkalarını rahatsız etmeye veya kavga çıkarmaya çalışan, çeşitli ironik (alaycı) ifadelerle insanlara hakaret eden, ironik (alaycı) ifadelerle dolaylı yoldan insanları taciz eden trol veya kişi.
Troll ne demek ekşi sözlük?
Sizin paylaşmadığınız, hatta reddettiğiniz bir görüşü dile getirerek insanları rahatsız etmeyi amaçlayan bir kişinin (troll) tuzağına düşmek ve aldığınız tepkilerle dalga geçmek için, bunları ciddiye alıp istediğiniz şekilde tepki gösterin.
Trollemek nereden gelir?
“Troll” karakteri İskandinav kültüründen gelmektedir. İnternet kültüründe trolleme, çevrimiçi bir ortamda insanlar arasında çatışma ve anlaşmazlığa neden olan bir dizi şok edici, antisosyal eylem olarak tanımlanmaktadır.
Trol çekmek ne demek?
Trolling, ağırlıklı olarak pelajik balıkları yakalamak için kullanılır. Terim genellikle trolleme, dragnet balıkçılığı ile karıştırılır; sarılı bir ağın teknenin arkasına sürüklendiği ticari bir balıkçılık yöntemidir. Trolling; Eğlence amaçlı, amatör ve ticari balıkçılık için kullanılır.
Troll ingilizcede ne anlama gelir?
Oltayı suda sürükleyerek balık tutmak. oltayı çekmek/yönlendirmek. döndürmek, yuvarlanmak.
Troll hesap ne demek?
Teyit Sözlük’te “troll hesapları”, okuyucuları kışkırtmak veya gündemdeki konulardan uzaklaştırmak için rahatsız edici veya sakıncalı içerikler paylaşan hesaplar olarak tanımlıyoruz.
Denizde trol nedir?
Troller, yelkenli gemilerin olduğu günlerden beri kullanılan balıkçılık araçlarıdır. İlk türleri Danimarka seineleri ve kiriş trolleridir. Daha sonra, iki gemi trolleri ve son olarak kapı trolleri geliştirildi.
Trol ve çeşitleri nelerdir?
Günümüzde başlıca üç tip trol ağı kullanılmaktadır: Dip trolü, pelajik trol ve kombine trol.
Troll ne demek mitolojide?
İskandinav mitolojisinde ve folklorunda, inançsızlığın, kötülüğün, vahşetin, çirkinliğin ve gecenin ürkütücülüğünün temsilcisi olan troller, gün ışığını görüp taşa dönüşene kadar kötülük yapmayı bırakmazlardı… Tıpkı günümüz trolleri gibi, gerçek isimleri, dolayısıyla kimlikleri ortaya çıktığında güçlerini kaybeder ve ortadan kaybolurlardı.
Troll bebek nedir?
Trol bebeği, şanslı trol olarak da bilinir, renkli taranmış saçları ve cam gözleri olan bir tür plastik bebektir. Trol bebeği, 1959’da Dane Thomas Dam tarafından kızına Noel hediyesi olarak yapılmıştır.
Troll kaç para?
Troll Fiyat Verileri (Canlı) Güncel Troll fiyatı bugün 4 ₺.
Sosyal medyada troll ne demek?
Sosyal medyada en çok duyulan kelimeler arasında “troll” en üst sırada yer alıyor. Bu kelime, karşı tarafı belirli fikirlere ikna ederek aldatmak anlamına geliyor. Buna çekiştirme ve alay etme de denebilir.
Birini trollemek ne demek?
Trolleme, sosyal medya hesapları açarak şakalar yaparak, şüphe uyandırarak veya tartışma yaratarak insanları etkileme eylemidir. Bir trol hesabı, ironik ifadelerle insanları üzebilir veya üzmeyebilir. Düşünceye, sürprize, eğlenceye veya yanıltmaya neden olabilir veya olmayabilir. Bir şeyin tam tersini söyleyerek alay edebilir.
Trol çekmek ne demek?
Trolling, ağırlıklı olarak pelajik balıkları yakalamak için kullanılır. Terim genellikle trolleme, dragnet balıkçılığı ile karıştırılır; sarılı bir ağın teknenin arkasına sürüklendiği ticari bir balıkçılık yöntemidir. Trolling; Eğlence amaçlı, amatör ve ticari balıkçılık için kullanılır.
Troll kafası ne demek?
“Trol”, internette forumlarda veya sosyal medya platformlarında diğer İnternet kullanıcılarıyla dalga geçmek veya onları rahatsız etmek amacıyla konu açan ve yorum yazan kişileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir.