İçeriğe geç

Dünyanın En Zor Tekerlemesi Hangisi

En zor tekerleme hangisi?

1. Gagauz kuşunun gagası boynunda asılıdır, gergedanın rozeti ise yiğit gergedana Galata gülleri fırlatır.

Türkçenin en zor tekerlemesi nedir?

1. Babaeskili babacan şekerci Bilal’e, elindeki büyük büyüteçle ve Bigalı büyük oğlan Bahir’e, saf bakışlarıyla ve boş, büyülü, büyük sözleriyle sinirlendi. Bir berbere ve bir biberciye gelip biber almalarını söyledi.

2 tane tekerleme söyler misin?

Çocuk tekerlemeleri örnekleri: Acaba sarımsak mı kullanmalıyız yoksa pipet mi tutmalıyız, yoksa sarımsak kullanmasak bile zamanı gelecek, o zaman neden sarımsak kullanmalıyız? madene. Adam madende badem yedi.Daha fazla makale…•30 Aralık 2019

En uzun tekerleme hangisi?

Cevap olarak şöyle dedi: “Eğer sen o tarlaya ekilmiş küçük bir kekliğe o günden beri musallat olan gri başlı kirli bir porsuksan, ben de o tarlaya ekilmiş küçük bir kekliğe o günden beri musallat olan gri başlı kirli bir porsuğum,” dedi.

Adem bademe ne demiş?

Adem madende badem yedi. Eğer Adem madende badem yediyse, neden onları bize getirmedi?

5 tane tekerleme söyler misin?

Biraz yürüdüm, uzun bir yol gittim. Dere boyunca yukarı aşağı yürüdüm. Çayırda yürürken, … Makas, makas, makas, Ali amca, tepeye çık, … Fener sıraları, İşte askerler geliyor. … -Komşu, komşu! -Huh, huh! … Adem madene gitti. Adem madende badem yedi. … Otobüs, araba, kamyon. Otobüs durağında dur. … Hıçkırık. Nerelisin? … Pileli bir eteği var. Saçları bukleler halinde.Daha fazla makale…•2 Ocak 2024

1 sınıf tekerleme nedir?

Bir tekerleme genellikle ölçülü ve uyaklı olan standart bir cümledir. Tekerlemeler, masallar, hikayeler, bilmeceler, halk tiyatrosu ve çocuk oyunları gibi bazı edebi türlerde bulunabilir. Türk edebiyatında tekerlemelerin ilk yazılı örnekleri 11. yüzyıldan itibaren bulunabilir. Divanü Lügati’t Türk’te bazı tekerlemeler vardır.

Takatuka tekerlemesi nasıl söylenir?

Bu Takatukaları al ve Takatuka satıcısına götür. Eğer Takatuka satıcısı Takatukaları takatukan yapamayacağını söylerse, gelip Takatuka satıcısından Takatukaları al, o seni Takatuka yapmadan önce.

Bir berber tekerlemesi nasıl söylenir?

Bir berber diğer berbere, ‘Hadi berber, şu berberin karşısına berber dükkanı açalım’ demiş. ‘ demiş. 😅 #GüldürGüldürShow | By Güldür Güldür ShowFacebook.

101 tekerleme kaç sayfa?

101 KafiyeBaskıBoyut16x24 cmSayfa sayısı104Ürün detaylarıİnce kapakArka kapak Fiyat155 TL23 ek satır

Sarımsak saklasak da mi?

Kafiye: Sarımsak kullansak da kullanmasak da zamanı gelecek. Zamanı gelince sarımsak kullanmasak bile neden pipete sarımsak koyalım? 3 Ocak 2021

Ay dede ay dede senin evin nerede tekerlemesi?

“Aydede Aydede, evin nerde? / İki duvar arasında, iki duvar arasında” (Tokuz, 2011: 328-329).

Türkiye’nin en zor tekerlemesi nedir?

Türk edebiyatında ilk yazılı tekerlemeler 11. yüzyıla dayanır. Çocukların gelişimine katkı sağlayan tekerlemeler genellikle telaffuzu zor olanlardır. 1. Büyük büyüteçli yaşlı şekerci Bilal’e ve Biga’lı iri oğlan Bahir’e saf bakışları ve boş, büyülü, büyük ve görkemli sözleriyle kızdı.

Kısa tekerleme nedir?

Kafiyelerden ve aynı adı taşıyan sözcüklerden oluşan ve ses taklidine dayanan kelime dizilerine tekerlemeler denir. Sözlü Türk edebiyatında tekerlemeler masalların başında bulunur. Birçok tekerleme tamamen anlamsız kelime grupları ve ikilemelerden oluşur.

Dünyanın en zor tekerlemesi nedir?

Kırımlı minik terlik Kıyasettin, Kırımlı minik kılkuyruğunu güldürdü ve küçücük kiler fırınıyla çürük Kürşat’ı devirdi.

Bir berber tekerlemesi nasıl söylenir?

Bir berber diğer berbere, ‘Hadi berber, şu berberin karşısına berber dükkanı açalım’ demiş. ‘ demiş. 😅 #GüldürGüldürShow | By Güldür Güldür ShowFacebook.

Inci minci kim birinci tekerleme?

Pearl Minci, ilk kim? Babası nohut satıcısı. Çık dışarı, Minne, ayak ucunda, Flicker, sinek satıcısı, huysuz sinek, küçük solucan, dışarı, Knock-Tuk.

Takatuka tekerlemesi nasıl söylenir?

Bu Takatukaları al ve Takatuka satıcısına götür. Eğer Takatuka satıcısı Takatukaları takatukan yapamayacağını söylerse, gelip Takatuka satıcısından Takatukaları al, o seni Takatuka yapmadan önce.

Türkçede en uzun tekerleme söyler misin?

Bu tarlaya ekilmiş küçük bir kekliği takip eden gri başlıklı kirli porsuk, bu tarlaya ekilmiş küçük bir kekliği takip eden gri başlıklı kirli porsuğa şöyle dedi: “Ben bu tarlaya ekilmiş küçük bir dişiyi takip eden gri başlıklı kirli bir porsuğum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir