İçeriğe geç

Ayris Yunanca Ne Demek

Aris yunanca ne demek?

Yunan mitolojisinde Ares savaş tanrısıdır.

Aris ne demek?

Aris aslen Yunanca bir kelimedir. Ancak ülkemizde birçok kız ve erkek çocuğuna bu isim verilmiştir. Anlam olarak en iyi ve üstün anlamına gelir.

Iris’in anlamı nedir?

İris, gözün önünde bulunan ve göze rengini veren saydam tabakanın arkasında bulunan damarsal bölgedir.

Yunanca aya ne demek?

Aziz, Aya (Roma Yunancası aslı ἅγιος ayos’tur) veya kadınsa Azize anlamına gelir, Arapça azîz kelimesi aziz anlamına gelir. Sevilen ve saygı duyulan kişileri tanımlamak için günlük kullanımda kullanılır.

Aren ne demek?

Antik Hitit tabletlerinde Aren kelimesi ışık anlamında kullanılmıştır. Anadolu güneş tanrısı Arinna’nın oğullarına “Arenler” denir.

Arez nedir?

Ani kalp durması olarak da adlandırılan kalp durması, kalbin tüm aktivitesini kaybettiği ve kalp ritmindeki düzensizlik nedeniyle pompalamayı bıraktığı tıbbi bir acil durumdur. Kalpteki elektrik sinyallerinin anormal kalp atışına neden olduğu aritmi, kalp durmasının altında yatan nedendir.

Aria ismi ne anlama gelir?

Ancak telaffuzu “Aria”ya yakın olan “Ariah” veya “Aryeh” ismi, “Tanrı Aslanı” anlamına gelen bir İbranice kelime veya İbranice isimdir. 22 Nisan 2019Telaffuzu “Aria”ya yakın olan “Ariah” veya “Aryeh” ismi, “Tanrı Aslanı” anlamına gelen bir İbranice kelime veya İbranice isimdir. “Tanrı Aslanı” anlamına gelen bir İbranice kelime veya İbranice isimdir.

Dora ne demek?

Sevilen ve güvenilen yakın bir arkadaş, iyi kalpli, cömert ve iyi bir ev sahibi. “Dora” ismi esas olarak Yunan kökenlidir ve antik Yunanistan’daki Dor kabilesini veya yaşadıkları bölgeyi ifade eder. Bu isim, “hediye” anlamına gelen antik Yunanca “doron” kelimesiyle ilişkilidir.

Arel ne demek?

Arel isminin diğer anlamları: Temiz, dürüst kişi, güvenilir kişi, temiz il. Arel ismi günümüzde oldukça popüler olan ve özellikle cesaret ve kahramanlık olmak üzere güçlü karakter özelliklerini vurgulayan bir isimdir.

Elis ne demek?

Bu çiçek bazı mitolojik hikayelerde geçer. Hikayelere göre Elis çiçeği nadir bulunan, özel bir çiçektir. İsminin bu anlamına dayanarak Elis’in çok güzel bir kadın olduğu söylenir.

Ida ne demek?

Ida isminin kökeni Idaia, Ida’dan gelmek veya Ida’da yaşamak anlamına gelir. Bu isme sahip iki kahraman vardır. Bunlardan ilki bir peridir (doğa perisi) ve bu peri nehir tanrısı Scamander ile birleşerek Teukros adında bir oğlan doğurur.

Luna ne demek?

Luna ismi dolunay anlamına gelir. Bu isim modern bir isim arayan ebeveynlerin çok ilgisini çeker. Luna ismi güzel bir 4 harfli kız ismidir.

Bella ismi ne demek?

Latince/İtalyanca/Fransızca: İyi.

Rumca ada ne demek?

İngilizce ve Yunanca dahil olmak üzere birçok diğer Avrupa dilinde “lezbiyen” terimi genellikle eşcinsel kadınları ifade etmek için kullanılır. Terimin bu kullanımı, diğer kadınlara karşı güçlü duygusal içerikle yazan Lesbos doğumlu şair Sapfo’nun şiirlerine dayanır.

Ayalar ne demek?

Aya – Türk ve Altay mitolojisinde iyi ruh. Çoğul olarak palmiye olarak kullanılır. İyiliksever ruhlar ve melekler için genel bir isimdir. Çoğunlukla gökyüzünde yaşarlar. 17 farklı iyiliksever ruh kategorisini tanımlar.

Yunanca Ares ne demek?

Ares (/ˈɛər iː z/; Eski Yunanca: Ἄρης, Árēs [árɛːs]) savaş ve cesaretin Yunan tanrısıdır. On iki Olimpos tanrısından biridir ve Zeus ile Hera’nın oğludur (/ˈɛər iːz/; Eski Yunanca: Ἄρης, Árēs [árɛːs]) savaş ve cesaretin Yunan tanrısıdır. On iki Olimpos tanrısından biridir ve Zeus ile Hera’nın oğludur.

Aras ne demek?

Aras ismi, doğal zenginliklerle dolu toprakları ve hayatları çağrıştırır. Bu ismi taşıyan insanlar için derinlik, bolluk ve geniş ufuklar arayışı ön planda olabilir. Aynı zamanda, Aras ismi bağlılık, birlik ve güçlü bağlar kurma yeteneği ile ilişkilendirilebilir.

Aris kimdir?

Aris, Saint-Benoît’da eğitim gördü. 1975’te Paris Konservatuvarı ve Paris Akademisi’nden uluslararası alanda tanınan “Profesör” unvanını alan Aris, 1976’da arkadaşları tarafından “Körük Canavarı” lakabıyla anıldı. Müzisyenin 90’dan fazla körük enstrümanından oluşan geniş bir koleksiyonu var.

Aris ne demek tıp?

Atriyal fibrilasyon; Düzensiz ve sıklıkla hızlı kalp ritmine neden olan bir kalp hastalığıdır. Kalbin sağlıklı çalışmasını sağlayan kendi elektrik sistemi vardır. Sağlıklı bir kalpte, düzenli elektrik sinyalleri sayesinde kalp hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kızıl Escort