Ordu Akkuş’un nüfusu kaç?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla ilçemizin toplam nüfusu 23.369 olup, bunun 12.016’sı erkek, 11.000’i kadın, 1.000’i erkek ve 1.000’i kadındır.
Ordu Akkuş hangi Türk boyu?
Nüfusun %95’i Çepni ve Sünni Türklerden oluşmaktadır. Akkuş, Ordu il merkezine (B. Şehir Merkezi yani Altınordu ilçesi) 115 km, Ünye’ye ise 60 km uzaklıktadır. Akkuş, tarihi Ünye-Niksar İpek Yolu üzerinde yer almaktadır.
Ordu Akkuş Alevi mi?
Niksar’da yaklaşık 32 Alevi köyü bulunurken, Akkuş’ta sadece bir Alevi köyü bulunmaktadır.
Ordu Akkuş’un neyi meşhur?
Akkuş deniz seviyesinden 1340 m yükseklikte olduğundan yayla karakterindedir. Ağustos ayında Argan Yaylası’nda kar vardır. En kısa zamanda kayak merkezine dönüştürülmesinde fayda vardır. 60 km. Ünye’de denize girilebilir, 60 km. Akkuş’a kayak yapmaya gelme imkânı vardır.
Ordu’nun en kalabalık ilçesi neresi?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adrese dayalı nüfus sistemi 2023 verilerine göre Ordu ilinin en büyük ilçeleri olan Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçeleri arasında nüfusu artan tek ilçe Ünye oldu. Güncel verilere göre Ünye’nin nüfusu 132.915 oldu.
Akkuş’ta kaç mahallesi var?
Nüfusu. İlçe içerisinde 44 mahalle bulunmaktadır.
Orduluların soyu nereye dayanıyor?
Ordu, Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşim vadiler boyunca gerçekleşmiştir. İlçe ile köy arasında Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi yerleşim yerleri ve köyler Bolaman Vadisi boyunca ortaya çıkmıştır.
Ordulular çepni mi?
1548 yılında Ordu, Karahisar-ı Şarki Sancağı’na (Giresun’un bugünkü Şebinkarahisar ilçesi) bağlandı. Bölgemizdeki Türkler, Anadolu’nun hemen her bölgesinde olduğu gibi, oba, kabile ve boy gibi toplumsal gruplara ayrılmışlardı. Ordu, Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir.
Akkuş adını nereden alır?
Merkezi Sivas ili Samsun olan Canik Sancağı’nın Ünye ilçesine bağlı bir karye (köy) olarak bulunan Akkuş’un adı bundan sonra kayıtlarda geçmeyecek ancak yer alacaktır.
En çok Alevi köyü nerededir?
Türkiye’de Alevi köylerinin en fazla olduğu il Sivas’tır.
En çok Alevi nereli?
Türkiye’de Alevi köylerinin çoğu Sivas ilinde olup, toplam 548 köy bulunmakta olup, bunların 57’si karma köydür.
Giresun Alevi mi?
Giresun ilinde Alevi inancına sahip yerleşim yerleri bulunmaktadır.
Ordu’nun en meşhur meyvesi nedir?
Ordu ilinde kivi üretimi yaklaşık 8.000 ton olup, Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. İlimizde Altınordu, Gülyalı ve Çarşamba ilçeleri kivi üretimi açısından öne çıkmaktadır. Kivi ilimizde önemli bir tarım ürünü haline gelmiştir ve bölgede her yıl düzenli olarak kivi hasat festivalleri düzenlenmektedir.
Akkuş’ın rakımı kaçtır?
1.
Ordu ne ile ünlü?
Ordu, Karadeniz bölgesinin en huzurlu ve geniş şehirlerinden biridir. Denize kadar uzanan kıyı şeridi, tüm Orduluları huzurlu bir yaşam sürmeye davet ediyor. Fındıklarıyla ünlü bu güzel şehri henüz görmemiş olanlar, tatil planlarını biraz değiştirip rotalarını Ordu’ya doğru çevirmeliler.
Akkuş kaç yılında ilçe oldu?
1892 yılında bucak merkezi olduktan sonra yavaş yavaş gelişmeye başlamış ve 62 yıl sonra ilçe adayı olmuştur. 4 Mart 1954 tarihinde çıkarılan 6324 sayılı kanunla “Akkuş” ismiyle ilçe olmuştur.
Ordu İkizce Nüfusu Ne Kadar?
İlçemiz; Ünye ilçesine 26 km, Ordu il merkezine 87 km, Samsun iline ise 89 km uzaklıktadır. 32 (otuz iki) mahalleden oluşan ilçemizin yerleşik nüfusu Aralık 2018 itibariyle 16’dır.
Çatalpınar’ın nüfusu ne kadar?
NÜFUS DURUMU: İlçemizin toplam nüfusu 2011 yılı nüfus sayımına göre 15.413’tür. Bu nüfusun 5.288’i ilçe merkezi Çatalpınar’da, 2.568’i Göller Beldesi’nde ve 7.557’si ise köylerde yaşamaktadır.
Akkuş rakımı kaç?
1.